Pagina's

donderdag 7 september 2023

De Zon laat schitterend stralen

Gisteren keek ik naar het, op dit moment, mooiste plekje in onze tuin. Zie je hoe dat práchtig stukje groen, geel en rood schitterend staat te stralen? Wow...!

Woorden schieten mij tekort...


Vanmorgen keek ik naar ditzelfde stukje tuin. De zon kwam op. Kon nóg niet zijn licht laten schijnen op diezelfde struiken, bloemen en bomen... Hetzelfde plekje en tóch anders!

Ik denk aan gisteren...

In de Nederlandse Geloofsbelijdenis artikel twee staat duidelijk verwoord, met bewijsteksten uit de Bijbel, door welke twee middelen we God kunnen leren kennen. 
De natuur is er daar één van! Gods Woord is de andere. 

In de laatste spreekt Petrus de gemeente van Christus toe. In 2Petrus 1 vers 19 zegt hij: 'En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart.' In Maleachi 4 vers 2 wordt gesproken over de Zon der gerechtigheid. M.a.w. de blinkende Morgenster, ook genoemd in Openbaring 22 vers 16. Jezus zegt hier dat Hij het is, Díe blinkende Morgenster. De Zon der gerechtigheid. En als Hij op en in ons schijnt, stralen we schitterend Zijn Beeld uit!

HEERE, laat ons voortdurend in Uw Licht zijn, en dat schitterend uitstralen naar onze omgeving. Opdat meer mensen U zullen leren kennen in Uw onbeschrijflijke grootheid, barmhartigheid, liefde en genade. 

Ook hier schieten mij woorden tekort... Het is niet mijn en onze verdienste. Hoe groot is Hij!


Deze post is een vervolg op Een rommelige tuin met geduld gevuld?

2 opmerkingen:

  1. Dank je wel Yvonne. Wat een mooie blog. Ook de opmaak met de klikbare linkjes. Ik lees hem nog een rustig over. Wat heb je het mooi gecombineerd, de Bijbelteksten bij elkaar. xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Het groene monster...

Veel gelezen post